MUŞ / VARTO - KARAKÖY İMAM HATİP ORTAOKULU

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda anma programı düzenlendi.

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Programı okulumuzun bahçesinde öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Programda şiirler okundu, günün anlamına binayen konuşmalar yapıldı. Program, 7/A sınıfının hazırlamış olduğu "İstiklâl Marşı Oratoryosu" ile sona erdi.

Ock

Alparslan Jandarma Karakol Komutanlığı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz, “Jandarma Sevgisi” temalı şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Dereceye Giren Öğrencilerimiz:

Şiir Dalında;

1. Berçem Çetinkaya 8/A

2. Beyzanur Yavaş 7/A

3. Medine Fırat 5/A

Resim Dalında;

1. Hicran Atmacı 4/A

2. Bahar Atmacı 6/A

3. Bahar Çetinkaya 3/A

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü okulumuzda kutladık. Öğretmenler Günü programından sonra idaremiz öğretmenlerimize aldığı hediyeleri takdim etti.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ölümünün 85. yıl dönümünde bütün yurtta olduğu gibi okulumuzda da yapılan törenle anıldı. Törende okulumuz öğretmen ve  öğrencileri tarafından hazırlanmış olan program çerçevesinde günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, şiirler okundu. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ü bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılını yoğun bir katılımla okul bahçesinde yaptığımız tören ile coşkuyla kutladık.

Ock

8. Sınıf öğrencilerine yönelik Seviye Tespit Sınavı (Deneme) uygulandı.

Ock

Okul yöneticileri, il ve ilçe müftülükleri ile iş birliği yaparak, öğrencilerin Kur'an kıraatlerinin iyileştirilmesini, ses ve nefes eğitimi almalarını, Kur'an-ı Kerim, ezan, salâ, ilahi, kaside vs. okuma becerileri kazanmalarını, Ramazan aylarında hafız öğrencilerin camilerde mukabele okumalarını ve hatimle teravih namazı kıldırmalarını sağlar.

Ock

Din Görevlilerinin sahip olması gereken ahlaki ve mesleki etik değerler ile ilgili öğrencilerle farkındalık sohbetleri ve seminerler düzenlendi.

May

Akademik başarıyı artırma çalışmaları; LGS ve YKS hazırlık çalışmaları, Destekleme ve yetiştirme kursları (DYK), Etkili rehberlik ve kariyer planlama, Hedef 2021 çalışmaları, Akademik Destek Programı (ADEP), Eğitimde Rehberlik Ve Destekleme Modeli yapılan toplantılarda değerlendirildi. 21/05/2021 tarihinde İHO öğretmen guruplarımızla, aşağıdaki konular görüşülmüştür.

1-Akademik başarıyı arttırma,LGS ve YKS hazırlık çalışmaları.

2-( DYK) Destekleme ve yetiştirme kursları

3-Akademik koçluk, etkili rehberlik ve kariyer planlama,

4-Hedef 2021 çalışmaları.

5-(Adep) akademik destek programı

6-Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli çalışmaları

Toplantılarda yapılan değerlendirmelerde ;

1-Akademik başarıyı arttırmak için geçen yıl uygulayarak başarılı olduğumuz akademik koçluk sisteminin aksamadan devam ettiği,

2- 8. sınıflarda DYK kurslarına katılım oranının tam olduğu ve kursların verimli geçtiği,

3- Hedef 2021 çalışmalarının  Genel Müdürlüğümüz talimatları doğrultusunda gerçekleştirlmeye devam ettiği,

4- Eğitimde rehberlik ve Destekleme Modeli çalışmalarında Okul idaresi, okul rehberlik servisi, okul aile birliği ve gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde öğrencilerimizin başarısını arttırmaya yönelik  çalışmaların yapıldığı ;

ifade edilmiştir.

Ayrıca 2020/2021 Eğitim öğretim yılı 2.dönem uzaktan eğitimde yaşanan  sorunlar, bunların akademik başarıya etkileri de görüşüldü.

Nis

'Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.' MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Mrt

Okulumuzda  öğretmen öğrenci veli ve diğer çalışanların görüşlerini almak için dilek ve öneriler kutusu oluşturuldu. Öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz  istek ve şikayetlerini dilek ve öneriler kutusu aracılığıyla dile getirebilmektedir.

Mrt

Çocukların ve gençlerin gelişim dönemi evrelerini, ve kendilerini tanımaları için çocuklarımıza konferans verildi.   Ergenlik dönemindeki öğrencilerin özelliklerini tanımak ve ergenlerle iletişim kurabilmek için verilen konferansta akıllı tahta üzerinden etkileşimli olarak  görsellerle daha verimli bir konuşma  gerçekleştirildi.

Mrt

Sınava girecek son sınıf öğrencilerimize  yönelik bir üst eğitime hazırlık için rehberlik ve bilgilendirme faaliyetleri yapıldı. Sınıf öğretmenimiz sınava girecek öğrencilerimize yardımcı olmak için sorunlarını dinledi ve bu sorunların üstesinden gelmek için öğrencilerle hep birlikte beyin fırtınası yapıldı.

Şbt

Meslek dersi öğretmeninin katılımı  ve destekleriyle Kuran ı Kerim İmam Hatiplik ve müezzinlik çalışmaları yapılmıştır.